← Terug
Theater
Alex Klaasen wint samen met Peter de Witte de Annie M.G. Schmidtprijs

“We hebben een Annie!” Alex heeft samen met regisseur en componist Peter van de Witte de Annie M.G. Schmidtprijs gewonnen voor het lied 152W96TH street. Kijk hier hoe hij de prijs in ontvangst neemt.

 

Het lied gaat over de paniekaanvallen die Alex had tijdens zijn tijd in New York. Volgens het juryrapport brengt Alex dat gevoel volledig over in het lied:

“Tekstschrijver en componist rekken met bravoure de grenzen op van wat een Nederlands theaterlied kan zijn. Ze creëren een ontsporende mini-musical, die zich niet alleen afspeelt rond Broadway maar ook flirt met musicalauteurs als Stephen Sondheim en Jason Robbert Brown. Geraffineerd brengt de muziek structuur aan in een ervaring die alle kanten op schiet. Alex Klaasen vertolkt zijn nachtmerrie weergaloos. Z’n stem vol levensgretigheid, dan weer dof van ellende, dan weer weemoedig. Elke zin met een timing alsof de paniekaanval nu aan de hand is (…) Genadeloze eerlijkheid en exact de goeie details in een vorm die past als een handschoen maken van deze zeer persoonlijke belevenis een universeel kunstwerk.”