← Terug
Theater
De Gorgels, het populaire kinderboek van cabaretier Jochem Myjer, wordt een familievoorstelling

29 mei 2024 - Vandaag kondigt producent MORE Theater Producties aan dat het populaire boek De Gorgels van cabaretier Jochem Myjer bewerkt wordt tot een familievoorstelling. De cast bestaat uit Billy de Walle, John Buijsman, Kim van Zeben, Sven Blom, Jenell Tedjai en Lente de Vries. De regie is in handen van Oscar de Boer en Jos Thie. Tevens heeft Jos, die al twintig jaar de regisseur van Jochem Myjer is, het boek voor theater bewerkt. De Gorgels is een bewerking van het eerste boek en is van 30 november 2024 tot en met 22 juni 2025 te zien in het theater. De première vindt plaats op zondag 15 december in het oude Luxor Theater Rotterdam. De kaartverkoop is gestart.

 

Oscar de Boer (regie): “De lezers van de boeken zijn natuurlijk ontzettend benieuwd hoe de Gorgels en Brutelaars er in het theater uit gaan zien. Achter de schermen zijn we druk bezig met de ontwikkeling van de poppen. Vanaf deze winter kunnen alle kinderen met superogen in het theater gaan speuren naar de Gorgels!”

 

Jos Thie (regie): “Wat een mooie uitdaging om van één van de spannendste jeugdboeken, vol spektakel en magie, een grote familievoorstelling te mogen maken. Melle, vertolkt door Billy de Walle, doet het en durft het samen met Gorgel Bobba. Dan durf ik het ook samen met een topcast en een topteam. Joebelabambam.” 

 

De Gorgels 

In De Gorgels-serie zijn drie leesboeken en twee prentenboeken verschenen. Daarnaast zijn er diverse doe-, kleur en vriendenboeken. Het eerste boek is bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 6-9 jaar. De Gorgels gaat over de avonturen van Melle een jongen met superogen, die vreemde, harige wezentjes kan zien… Een fantasierijke en spannend verhaal voor alle kinderen onder de 90 jaar (en natuurlijk ook voor iedere leeftijd erboven).