← Terug
Theater
Tjitske Reidinga staat ook volgend seizoen met Portret in het theater

Afgelopen jaar stond Tjitske Reidinga na een pauze van 2,5 jaar weer op de planken met haar one woman show: Portret. En met succes, na een seizoen vol uitverkochte zalen komt ze terug en gaat Portret in reprise. De voorstelling geeft een hilarische inkijk in de gedachten van een doodgewone vrouw met een uitzonderlijk leven. Ongefilterd en doordrenkt van haar droge humor probeert ze grip te krijgen op dat leven dat steeds weer geleefd moet worden. De reprise van Portret is van september 2024 tot januari 2025 te zien in de Nederlandse theaters. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. 


Tjitske Reidinga wilde graag iets liefs, iets grappigs, iets magisch maken. “Ik wil jullie graag iets geven. Een plek waar je naartoe kunt. Het gevoel dat je niet alleen bent. Iets maken over dat je alles kunt zijn. En kunt denken. Ik wil iets maken…. Weer eens iets anders dan een WC vlog of een boeket als ik maandag op de bloemenmarkt sta….” aldus Reidinga. In Tjitskes poëtische, muzikale voorstelling is troost te vinden of de opluchting van de slappe lach. Portret is een ode aan het theater, de fantasie en het kleine leven.

 

Recensies over Portret 

TROUW **** 
“Dat realisme maakt Portret echter alleen maar sterker en ontroerender, hier staat een vrouw die leeft waarover ze spreekt.” 

DE VOLKSKRANT
“Portret is sympathiek.” 

DAGBLAD VAN HET NOORDEN ****
“Reidinga is sterk, veelzijdig.” 

 

Over Tjitske Reidinga

Tjitske Reidinga is een van de meest populaire, veelzijdige en gevierde theater-, film- en televisieactrices van Nederland. Ze vergaarde bekendheid bij het grote publiek door haar rol in de hitserie Gooische Vrouwen onder regie van Will Koopman. De serie werd in 2009 bekroond met een Gouden Televizier Ring. Later volgden er nog twee succesvolle bioscoopfilms. Ook haar rollen in het theater bleven niet onopgemerkt. Zo kreeg ze in 2002 de felbegeerde Colombina voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in Who’s Afraid of Virginia Woolf. In 2009 ontving zij de Johan Kaart prijs. In 2011 kreeg Tjitske de Mary Dresselhuys prijs voor haar uitzonderlijke talent. Naast acteren richt Tjitske zich sinds enkele jaren op het creëren van online content. Zo deelde ze onder andere haar strubbelingen tijdens de Coronapandemie in een succesvolle reeks toiletvlogs voor Linda.nl en heeft ze haar eigen podcast. 

Eerder werd al bekend gemaakt dat Tjitske dit najaar terugkeert in de serie Gooische Vrouwen.