← Terug
Theater
Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker ontvangen cheque voor ticketmijlpaal

Toneelstuk Fokker Blankers Tol passeert de 25.000 bezoekers.

Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker ontvingen gister in DeLaMar te Amsterdam een cheque uit handen van theaterproducent Matthijs Bongertman voor het passeren van 25.000 bezoekers voor het toneelstuk Fokker Blankers Tol. De actrices staan sinds afgelopen oktober met dit toneelstuk op de planken en spelen in totaal 66 voorstellingen, verdeeld over verschillende 61 steden. 


Het toneelstuk, dat in november 2023 in première is gegaan, is speciaal voor de drie actrices geschreven door Marijke Schermer in opdracht van MORE Theater Producties. In Fokker Blankers Tol treffen drie zussen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Tol is het onderwerp van een mediastorm. Fokker is ziek terwijl haar lichaam altijd haar anker en haar kapitaal was. Blankers heeft tot voor kort als een keizerin haar bedrijf geleid en is sinds de dood van hun ouders de matrone van de familie, maar raakt nu langzaam haar greep op de dingen kwijt. Gedrieën verstoppen ze zich even voor de wereld, om op adem te komen, en zich te verliezen in herinneringen.


Bijzonder aan het stuk zijn de drie gelijkwaardige hoofdrollen voor sterke vrouwen, wat niet vaak voorkomt in toneelstukken van Nederlandse bodem. 

"Zo vaak gebeurt dat niet hè? Er staan hier gewoon drie vrouwen met een enorme ervaring met elkaar op de bühne. Het draait niet om mannen, maar om drie vrouwen van een zekere leeftijd en hun onderlinge band." 
- Henriëtte Tol