← Terug
Theater
Nieuw cabaretduo n00b bestormt de Nederlandse theaters!

Het duo n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando) beleefde vorig jaar zomer een droomdebuut. In juni 2021 studeerden ze af aan de toneelschool en wonnen ze de Top Naeff prijs, voor het meest veelbelovende talent. Ook wonnen ze dat jaar het Amsterdams Kleinkunst Festival en namen daarmee de publieksprijs en de Wim Sonneveld prijs in ontvangst. Door de Volkskrant werden ze de meest veel belovende nieuwkomers genoemd en nu duiken de dames het theater in met hun allereerste avondvullende voorstelling. n00b speelt n00b gaat over het zijn van een n00b. Een nieuweling, een beginneling, een groentje, een nobody. n00b speelt n00b is van 6 oktober 2022 t/m 1 april 2023 te zien door het hele land.

Laura (26 jaar) en Isabelle (22 jaar) willen met n00b dagelijkse normale zaken en actualiteiten transformeren naar een bijzonder grappige en intelligente fantasie vorm. Ze laten het publiek verder kijken dan hun gewone routine. Laura en Isabelle: “We houden het publiek een spiegel voor op een ironische manier waardoor je erom kunt lachen, maar je achteraf ook nadenkt over de gestoorde, maar ook te gekke wereld waarin we leven. We laten zien dat iedereen elke dag opnieuw een groentje is en je nooit een professional kunt zijn in het fenomeen dat leven heet.”
 
De dames ontvingen al lovende kritieken voor hun voorstelling op het AKF festival. De AKF jury ziet in n00b “twee jonge artiesten waar het talent van af spat. Zij kunnen overtuigend spelen, wisselen rollen in hoog tempo af en zingen prachtig. Ze vormen een ontroerend komisch duo dat opvalt met soms schaamteloze teksten en het snelle schakelen tussen verschillende rollen en scènes.” Parool prees hen voor hun fijne gevoel voor absurdisme en de Theaterkrant genoot van hun kolder, venijn en zelfspot waarbij het publiek zich geen seconde hoefde te vervelen.
 
n00b speelt n00b gaat op 24 januari in première in De Kleine Komedie in Amsterdam. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.n00bofficial.nl
 

Credits
Tekst & spel:                      Laura Bakker en Isabelle Kafando
Regie:                                  Peter van de Witte