← Terug
Bestseller Ik heet Lucy Barton naar het theater met Johanna ter Steege

Na Broadway en West End is de theaterbewerking van het alom geprezen boek Ik heet Lucy Barton van Elizabeth Strout vanaf september te zien in de Nederlandse theaters met Johanna ter Steege (o.a. De Beentjes van Sint Hildegard, Hanna van Hendrik) in de rol van Lucy Barton. De regie is in handen van Antoine Uitdehaag (o.a. Sophie, Geen Paniek). De première van Ik heet Lucy Barton is op 10 oktober in Laren.

In Ik heet Lucy Barton zien we een vrouw in een ziekenhuisbed en ineens zit aan het voeteneind haar moeder, die ze jaren niet gezien heeft. In een uiterst subtiele tekst, geestig en emotioneel, glashelder en mysterieus, van een onpeilbare droefheid en tegelijkertijd van een grote lichtheid, vertelt Lucy Barton haar verhaal en het verhaal van haar moeder.
 

Het boek is een wereldwijde bestseller en werd vertaald naar het theater waar het in 2018 in première ging op West End en begin 2020 op Broadway met in de hoofdrol Laura Linney (o.a. Ozark, Love Actually). In Nederland wordt de rol van Lucy Barton gespeeld door Johanna ter Steege.