← Terug
Theater
Amsterdamse gezelligheid overheerst bij première ’t Schaep met de 5 Pooten!

Amsterdamse gezelligheid overheerst bij première ’t Schaep met de 5 Pooten!


Zondagavond ging in DeLaMar Theater in Amsterdam de musical ’t Schaep met de 5 Pooten, met o.a. Jeroen van Koningsbrugge en Eva Van der Gucht, geheel in Amsterdamse stijl in première. Met meer dan 900 gasten, die zich volgens voorschrift hulden in Jordanese outfits, suikerspinkapsels, harde krullen en tijgerprints. Met Doortje, Kootje, Lukas, Lena, Riek, Arie en Opoe gaan we opnieuw naar het café met zijn ontroerende, venijnige, hartveroverende en hilarische stamgasten.’t Schaep wist in 1969 en 2006 miljoenen mensen te roeren, de musical weet door een gloednieuw verhaal van Raoul Heertje in combinatie met de klassieke melodieën van Harry Bannink, opnieuw vele harten te raken.

Kootje (Jeroen van Koningsbrugge), Lukas (Wart Kamps/Tim Kamps), Doortje (Eva Van der Gucht), en de vaste klanten Lena (Jeske van de Staak), Arie (John Buijsman), Riek (Ellen Pieters)  en Opoe Withof (Jetty Mathurin) komen op geheel originele wijze tot leven in deze grappige, herkenbare en ontroerende musical. De live muziek, vernieuwde choreografieën en eigen verhaallijnen beloven een nieuwe ervaring voor iedereen die Mokum en zijn Schaep een warm hart toedraagt.
 
Oude vetes worden bijgelegd, nieuwe zien het licht. Er wordt geroddeld en gelachen, maar zeker ook gehuild. Toch kunnen ze nog steeds niet zonder elkaar. Want: We benne op de wereld om mekaar te helpen nietwaar.
 
‘t Schaep met de 5 Pooten de musical speelt nog tot en met 16 juni in DeLaMar Theater en is daarna te zien door het hele land. De rol van Kootje wordt afwisselend gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge, Remko Vrijdag en Paul Groot.
 
Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.tschaepdemusical.nl