← Terug
Naar de eindstreep met De Marathon

In drie uur tijd hebben meer dan duizend hardlopers zich aangemeld voor de Marathon Luxor Run, een initiatief van de Rotterdam Running Crew.

 

De wedstrijd staat geheel in het teken van de musical De Marathon en zal daarom ook beginnen op een wel heel bijzondere plek: ín het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. 
 
De lopers betalen 15 euro om mee te mogen doen, maar krijgen daar een origineel, geel-paars Marathon-shirt uit de musical. De loop is negen kilometer lang. Een aantal leden cast van de cast zal ook bij de Marathon Luxor Run aanwezig zijn. 
 
Dat de loop begint in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam is niet zo gek, want het is het theater waar De Marathon in maart in premiere zal gaan. De musical vertelt het bijzondere verhaal van de onlangs overleden garagehouder Koos van Staveren. Het verhaal uit de film werd in de praktijk werkelijkheid. De garage ging failliet, de eigenaar werd ziek en overleed. De Marathon reist later het land door. In de musical spelen onder meer John Buijsman, Kees Boot en Michiel Nooter.