← Terug
'Marathon-garage' benefiet-actie groot succes

De 'Marathon-veiling' voor garage-eigenaar Koos van Staveren heeft maar liefst 9487 euro opgebracht.


 
De Rotterdamse eigenaar van de garage waar de film De Marathon is opgenomen kreeg begin deze maand te horen dat hij kanker heeft, terwijl zijn garage failliet gaat door een belastingschuld. Precies zoals in de film. Toen scenarioschrijver Gerard Meuldijk dit hoorde, vond hij dat hij iets moest doen. “Dat idee hebben we zeker veertien jaar geleden bedacht en daarna nog talloze keren herschreven tot dit uiteindelijke verhaal. Nu haalt de werkelijkheid de film in. Bizar. We zijn een beetje uit het veld geslagen”, zegt Meuldijk.
 
De garage in Rotterdam is inmiddels helemaal leeggehaald. Op de benefietavond 'You'll never walk alone' is geld opgehaald. Acteurs Martin van Waardenberg, Stefan de Walle, Marcel Hensema en John Buijsman waren aanwezig tijdens de benefietavond. Om 22.00 uur werden er speciale 'Marathon-spullen' verkocht zoals de Gouden Film, gesigneerde posters, medailles en T-shirts. Ook werden er kaartjes verkocht voor de film De Marathon, die tweemaal in filmhuis KINO aan de Gouvernestraat werd gedraaid.
 
"Het geld dat wij ophalen moet een beetje verlichting brengen voor die mensen van de garage. Ik denk niet dat ze de belastingschuld ermee kunnen afbetalen, maar misschien kunnen ze er wel lekker een maandje van op vakantie", zegt Van Waardenberg.
 
Aan het einde van de avond werd een bedrag bekendgemaakt van 8150 euro, wat vrijdagmiddag al was opgelopen tot 9487 euro.