← Terug
Huub Stapel en Jörgen Raymann in Vastgoed B.V.

Vastgoed B.V., een zwarte komedie over een makelaarskantoor vol testosteron.

 

De productie is vanaf september 2017 te zien in de Nederlandse theaters en gaat op maandag 9 oktober in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. In deze klassieker van David Mamet worden de rollen gespeeld door een topcast bestaande uit o.a. Huub Stapel, Jörgen Raymann, Frederik Brom, Daniel Cornelissen, Jelle de Jong en Anton de Bies. Regisseur is Job Gosschalk.

 

Vastgoed B.V. is de Nederlandstalige bewerking van David Mamet’s verfilmde klassieker Glengarry Glen Ross en gaat over een makelaarskantoor vol testosteron. Waar resultaten, bonussen en geslaagde deals vele malen belangrijker zijn dan gunnen, vertrouwen en samenwerken. Het noodlijdende kantoor heeft een simpele maar harde oplossing om uit de rode cijfers te komen. De twee beste verkopers kunnen blijven, de twee slechtste worden ontslagen: eten of gegeten worden! Tijd om te laten zien wie het in zich heeft zich te mogen kronen tot ‘beste verkoper’.

 

In spitsvondige dialogen schetst David Mamet een wereld waarin iedereen gevangen zit in een door mensen bedacht systeem. Het toneelstuk is bekroond met de Pulitzer Prize en ontving lovende recensies. The New York Times schreef ‘Who needs caffeine when you’ve got Glengarry Glen Ross’. En Rolling Stone magazine noemde het ‘A brilliant black comedy that doesn't just dazzle; it stings.’

 

Vastgoed B.V. wordt geproduceerd door KemnaSenf BV, een initiatief van Kemna Theater en Senf Theaterpartners. Een samenwerking die staat voor hedendaags repertoire waarbij de krachten van beide theaterproducenten optimaal worden benut. Eerder werden door hen o.a. de televisieserie Bloedverwanten en de Broadwayhit Moeders en Zonen vertaald naar het theater. Ook de succesmusical De Marathon, momenteel in de theaters te zien, is een productie van KemnaSenf BV.

 

De kaartverkoop voor Vastgoed B.V. is gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Nationale Theaterkassa (www.ntk.nl en 0900-9203) en de theaters.