← Terug
Galerie The Waverly

Theatericoon Anne Wil Blankers, publiekslieveling Lies Visschedijk en waanzinnig talent Daniel Cornelissen (e.a.) samen ten tonele in memory play Galerie ‘The Waverly’ van Broadway’s meest populaire schrijver Kenneth Lonergan. 
  
Galerie ‘The Waverly’ is een krachtig, aangrijpend en vaak hilarisch verhaal over de laatste jaren van gulle en een praatgrage grootmoeder (Anne Wil Blankers). Zij is nog altijd eigenaresse van een kleine kunstgalerie en kampt met de nietsontziende ziekte Alzheimer. 
Het stuk vertelt over haar strijd om haar onafhankelijkheid te behouden en het effect van haar achteruitgang op haar familie, vooral op haar dochter (Lies Visschedijk) en haar kleinzoon (Daniel Cornelissen). Door zijn ogen ziet het publiek de verwarring en verwijdering, maar ook het optimisme en de moed van zijn grootmoeder. Meer dan een toneelstuk over herinneringen en verlies, toont het de humor en kracht van een familie in een crisissituatie. 
  
Galerie ‘The Waverly’ maakt op hilarische en tegelijkertijd hartverscheurende wijze voelbaar hoe een familie aan het wankelen wordt gebracht en zich toch ook aan diezelfde wankelende mensen overeind houdt. 


Credits

Met: Anne Wil Blankers, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen, Dick van den Toorn en Pepijn Schoneveld 
Script: Kenneth Lonergan 
Vertaling: Daniel Cornelissen 
Regie: Mette Bouhuijs 
Decorontwerp: Catharina Scholten 
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel 
Producent: More Theater Producties 
Tourneeplanning: Senf Theater 


Deze productie kwam tot stand met toestemming van Auteursrechtenbureau TDI Agency Holland Ernst van den Berg.


"The Waverly Gallery" was produced on the New York Stage by Anita Waxman, Elizabeth Williams, Randall L. Wreghitt, Peggy Lieber, Eric Lieber in association with Second Stage Theatre. The World Premiere of "The Waverly Gallery" was originally produced by the Williamstown Theatre Festival, Michael Ritchie, Producer.