← Terug
Theater
Tjitske Reidinga - Portret

Tjitske Reidinga wilde iets liefs, iets grappigs, iets magisch maken. Daarom schreef ze de voorstelling waar ze zelf naartoe zou gaan. En gelukkig gaat ze zelf ook, want als je iets nodig hebt voor je eigen One Woman Show, dan is het wel jezelf.


Maar wat is dat eigenlijk, jezelf? Hoe zie je jezelf? Waarom is dat soms zo anders dan hoe anderen je zien? En waarom word je soms middenin een filosofische gedachtegang over wie je wilt zijn, of misschien zelfs al wel bent, onderbroken door je telefoon omdat je een tikkie moet betalen? Deze en vele andere vragen zullen worden gesteld in Tjitskes poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en Tjitskes favoriete fantasierijke muziek. Een fijne, ontroerende theaterervaring die je iets geeft. Het gevoel dat je niet alleen bent bijvoorbeeld. Of een plek waar je naartoe kunt gaan voor als je iets leuks wil zien zonder dat het gelijk moeilijk of hartverscheurend is.


Portret is een ode aan het theater en het kleine leven. Over de kracht en het beschermen van de fantasie. Over alles kunnen zijn, en denken, en over hoe bevrijdend dat wel niet is.

 

TROUW ****

"Tjitske Reidinga weet de aandacht steeds weer te pakken door haar veelzijdigheid."

 

NRC ***

"Reidinga is een begaafd tragikomisch actrice."

 

DE VOLKSKRANT ***

"Portret is sympathiek."

 

THEATERKRANT

"Het is duidelijk dat Reidinga het plezier in spelen heeft hervonden."Credits
Met: Tjitske Reidinga
Pianist/additionele muziek: Jeroen Sleyfer
Tekst: Tjitske Reidinga, Martine Bakker en Corien van der Zwaag
Eindregie: Corien van der Zwaag
Staging en montage: Daan Wijnands
Lichtontwerp: Marc Heinz, Wout Panis
Geluidsontwerp: Jan Jongenotter
Kostuumontwerp: Sofie Huybrechts
Composities: Jeroen Sleyfer, Jan en Keez Groenteman
Producent: More Theater Producties