← Terug
Theater
Rundfunk - Todesangstschrei

 

Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste voorstelling Wachstumsschmerzen een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Dit seizoen komen de heren terug naar het theater met hun nieuwe voorstelling Todesangstschrei.

 

Nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en het eindelijk tijd is om op eigen benen te staan en van het leven te gaan genieten, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven naar je zal gluren en in je nek zal hijgen: de DOOD.

 

Je hebt het nest nog niet verlaten of je haren worden dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De allesbeklemmende angst voor de dood en het wachten daarop is onvermijdelijk begonnen. En het enige dat zeker is, is dat -ie elke seconde dichterbij komt.

 

Na Wachstumsschmerzen over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich in Todesangstschrei op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen.

 
Met: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde
Regie: Peter van de Witte

 

Reacties van de pers: 

 

‘Het maakt ook deze tweede show tot ijzersterk en spannend cabaret.’ - De Volkskrant ★★★★

 

‘Sublieme timing, naadloos samenspel en goed uitgedachte details’ - Parool ★★★★

 

‘Van de Velde en Van Kalmthout beheersen hun stijl tot in de puntjes’ - Trouw  ★★★★

 

‘De voorstelling is opvallend scherp gesneden, de timing is perfect, het tempo moordend, de grapdichtheid hoog.’ - NRC ★ ★ ★ ★

 

‘Wanneer je je bij Wachstumsschmerzen hebt vermaakt, dan ben je bij Todesangstschrei zeker opnieuw aan het juiste adres.’ - De Telegraaf ★★★★

 

‘Rundfunk slaagt er (opnieuw) in het genre naar een hoger plan te tillen.’ - Theaterkrant