← Terug
Theater
Rundfunk - Wachstumsschmerzen

Na de succesvolle televisieserie gaat het duo Rundfunk de theaters in met de voorstelling Wachstumsschmerzen.


 
Peter van de Witte (o.a. Droog Brood) regisseert. In mei en juni 2017 spelen Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde een aantal werkvoorstellingen, waarvan het merendeel al is uitverkocht. Deze hele zomer zijn ze met een verkorte versie te zien op De Parade in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. De theatertournee van Wachstumsschmerzen start in september 2017. Op 13 december gaat Rundfunk in première in De Kleine Komedie te Amsterdam.
 
In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes in Wachstumsschmerzen het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn. “Je komt huilend ter wereld, je sterft alleen en daartussenin wordt het allemaal niet veel beter. Opgroeien is een aaneenschakeling van eenzaamheid, onzekerheid, verdriet en het rusteloos verlangen naar meisjes van drie jaar ouder. Of van drie jaar jonger. Of gewoon van drie jaar oud. Het maakt niet uit, je kreeg ze toch niet.”
 
Wachstumsschmerzen wordt geproduceerd door KemnaSenf, een initiatief van Kemna Theater en Senf Theaterpartners. De kaartverkoop voor Wachstumsschmerzen is gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Nationale Theaterkassa en de theaters. Kaartverkoop voor De Parade kan op hun website en natuurlijk op het festivalterrein.

Cast
Yannick van de Velde


Tom van Kalmthout


Recensies

Ultiem amusement van absurdistisch Rundfunk

De gedachtespinsels van Rundfunk zijn een ultiem amusante verrijking voor het vaderlandse cabaret

AD *****

Barst bijna uit elkaar van de sterke vondsten - De Volkskrant ****

Kleine hersenschokjes, met een stevige lach erbij

Rundfunk pakt de draad op van het absurdisme van Jiskefet (of voor de oudere kijkers… van Mony Python) en het meedogenloze van Hans Teeuwen en brengt het naar het volgende niveau.

Een van de meest bezienswaardige theatergebeurtenissen van dit moment

Theaterkrant ****

Cabaret van zeer hoog niveau - Het Parool ****

Debuut van formaat - De Telegraaf ****


aaneenschakeling van heerlijk absurdistische sketches

indrukwekkend debuut

NRC ****


Slim spelen ze met de verwachtingen van het publiek en ontregelen alles. Met een fabuleuze mimiek en een geniale timing, ontwapenend en brutaal tegelijk.

Rundfunk is ook in het theater the bom.

HDC