← Terug
Theater
Vastgoed B.V.

Vastgoed B.V., is een zwarte komedie over een makelaarskantoor vol testosteron. Vanaf september te zien in de Nederlandse theaters.


 
De voorstelling gaat op maandag 9 oktober in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. In deze klassieker van David Mamet worden de rollen gespeeld door een topcast bestaande uit o.a. Huub Stapel, Jörgen Raymann, Frederik Brom, Daniel Cornelissen, Jelle de Jong en Anton de Bies. Regisseur is Job Gosschalk.
 
Vastgoed B.V. is de Nederlandstalige bewerking van David Mamet’s verfilmde klassieker Glengarry Glen Ross en gaat over een makelaarskantoor vol testosteron. Waar resultaten, bonussen en geslaagde deals vele malen belangrijker zijn dan gunnen, vertrouwen en samenwerken. Het noodlijdende kantoor heeft een simpele maar harde oplossing om uit de rode cijfers te komen. De twee beste verkopers kunnen blijven, de twee slechtste worden ontslagen: eten of gegeten worden! Tijd om te laten zien wie het in zich heeft zich te mogen kronen tot ‘beste verkoper’.
 
In spitsvondige dialogen schetst David Mamet een wereld waarin iedereen gevangen zit in een door mensen bedacht systeem. Het toneelstuk is bekroond met de Pulitzer Prize en ontving lovende recensies. The New York Times schreef ‘Who needs caffeine when you’ve got Glengarry Glen Ross’. En Rolling Stone magazine noemde het ‘A brilliant black comedy that doesn't just dazzle; it stings.’

Recensies

 

Frederik Brom beschikt over de subtiele technieken van scherpe satire – Theaterkrant (***)

 

Niet te missen! – Het Parool (***)

 

Sterke rol van debuterend acteur Jörgen Raymann – Het Parool (***)

 

Huub Stapel weet het kwetsbare laagje subtiel zichtbaar te maken onder een façade van bravoure – Telegraaf (***)

 

Vastgoed B.V. is een sprankelende vertaling vol tijdloze klootzakken – Volkskrant (****)

Cast
Huub Stapel
Miel Rappanje

Jorgen Raymann
Toor Haije

Frederik Brom
T. Keska

Jelle de Jong
Remmers

Daniel Cornelissen
Piet Strohmeijer

Hubert Fermin
Bruin Rabbie

Anton de Bies


Creatives
Job Gosschalk
regie

Elzelien Peters
regie-assistent

Marcel Otten
bewerking

Thomas Rupert
decorontwerp

Roos Veenkamp
decorontwerp

Marc Heinz
lichtontwerp

Wilfred Loopstra
lichtontwerp

Steven Dahlberg
kostuumontwerp